Як цифровізація заполонила людське мислення й поступово змінює її цінності - Bituk.Media

27.11.2020 / 15:36

Сьогодення поступово перетворюється у світ інтерактивності, в якому 2/3 всього спілкування займає спілкування в мережі Інтернет. Так, в епоху діджиталізаціі людина стає більш раціональною, починає мислити прогресивно, глобально і є більш розумною, оскільки отримує і переробляє нову соціально вагому інформацію.

Напередодні відбулася міжнародна науково-практична конференція «Людина в системі цінностей: сучасний вимір. XV Шинкаруківські читання». Однією зі спікерів зустрічі стала засновниця міжнародного видання BitukMedia та Міжнародного агентства комунікацій BitukAgency Інна Битюк, яка детально розповіла про поняття сучасної цифрової революції та її вагомість для сьогодення.

«Змінюючи цінності епохи, інформаційна парадигма впливає на особисті цінності людства електронної доби», — зауважила Інна Битюк.

У своїй презентації вона наголосила, що тотальна діджиталізація неминуче станеться і веде за собою великі зміни.

Так, люди стануть більш раціональними, почнуть мислити прогресивно та глобально. Використання новітніх технологій приведе до посилення інтелекту та підвищення освіченості населення планети.

«Завдяки розвитку високих технологій люди почали більше цінувати життя, що призвело до вдосконалення емоційного інтелекту. Що своєю чергою вплинуло на збільшення числа комунікацій між людьми — відбулася зміна психології спілкування, навчання і діяльності в цілому», — зазначила спікерка.

До того ж за таких умов будь-які ринкові пропозиції та виробництво загалом зростатимуть якомога швидко. Тому, протягом наступних 3-х років не виключно, що понад 50% світового ВВП залежатиме саме від цифрового прогресу.

 

ДЖЕРЕЛО: Bituk.Media