Онлайн-курс підвищення кваліфікації «Основи сексології та сексопатології. Сексуальність та любов у сучасному світі»

17.11.2021 / 14:41

Університет Сучасних Знань та Тренінговий Центр Наталії Сабліної запрошує на навчальний онлайн-курс підвищення кваліфікації «Основи сексології та сексопатології. Сексуальність та любов у сучасному світі» (48 год.) з 23 листопада 2021року.

Даний навчальний онлайн курс буде цікавий практикуючим психологам, психотерапевтам, лікарям, педагогам, вихователям, директорам, менеджерам з персоналу, бізнес тренерам, соціальним  працівникам  та студентам і випускникам психологічних та педагогічних спеціальностей, а також усім, кому цікава тема сексуальності.

Курс присвячених питанням розвитку репродуктивної сфери підлітка, чоловіка та жінки, а також можливостям класичних і сучасних психотерапевтичних технологій для корекції сексуальних розладів.

Варіанти навчання:
Заняття проводяться 2 рази на тиждень, тривалість кожного заняття 3 академ. години (48 годин -16 занять).Загальна тривалість курсу – 2 місяці. Платформа для проведення онлайн заняття– ZOOM

Вартість всього курсу 3 900 грн. (можливість оплати частинами, студентам знижка 15%, хто приймав участь у інших навчальних курсах тренера Сабліної Н.В. - знижка 20%).

Після закінчення курсу видається Сертифікати підвищення кваліфікації від Університету Сучасних Знань та Тренінгового Центру Наталії Сабліної. Наші документи (сертифікати, свідоцтва, тощо) можуть бути зараховані у підвищення кваліфікації, оскільки вони повністю відповідають вимогам пункту 13 Порядку підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України №800 від 21.08.2019 р., і набув чинності 03 вересня 2019 року.

За детальнішою інформацією звертайтеся (067)9694196,(099)5038424- Наталія

Реєстраційна форма-

https://docs.google.com/forms/d/14x6IMtgRZ9Il4rh2yAVMoNqREoUqmHhQKoZ4aPy3sio/edit

Підтвердження участі відбуватиметься після здійснення передоплати. Реквізити для внесення передоплати надійдуть Вам на e-mail, вказаний в реєстраційній формі. Детальна інформація на сайтах:  Університету Сучасних Знань https://usz.org.ua та Тренінговому Центрі Наталії Сабліної  https://www.sablinatz.com/treningi-kursi

Опис програми:

Програма розроблена на підставі багаторічного досвіду психоаналітичної роботи з клієнтами і парами, котрі мають сексуальні проблеми, а також досвіду викладання сексології та сексопатології.

Унікальність цієї програми полягає в психоаналітичному переосмисленні сучасних наукових досліджень в області сексології, сексопатології, фізіології та психології.

Ми пропонуємо курс, в якому представлені авторські моделі практичної роботи з корекції проблем в любовних і сексуальних відносинах. Наш курс складається з теоретичної та практичної частини.

В результаті навчання учасники отримують та зможуть:

  • розширити уявлення про розвиток і функціонування репродуктивної сфери чоловіки і жінки;
  • познайомитися з сучасним поглядом на психологічні причини і патогенез функціональних порушень в інтимних відносинах;
  • вивчити особливості психотерапевтичної роботи з різними типами таких порушень;
  • сформувати базові вміння взаємодії з клієнтами в контексті даної тематики

 Тренер курсу - Наталія Сабліна 

  • Кандидат психологічних наук, викладач УСЗ , доцент кафедри педагогіки та психології. Коуч, психолог-практик, сексолог.
  • Експерт з комунікаційних питань, конфліктології. Дипломований і сертифікований АРТ-терапевт.
  • Автор Школи мудрих жінок "Мистецтво бути мамою, дружиною і
    підприємницею одночасно" та «Школи лідерства»
  • Спеціаліст в області індивідуального, сімейного та групового
    консультування, сімейний і дитячий психотерапевт, член Української Спілки Психотерапевтів та Східно-європейської асоціації АРТ-терапевтів.
  • Член Української Асоціації Системних Розстановок. Фахівець з системних розстановок за методом Берта Хеллінгера, , тілесно- орієнтованої терапії, бодінамікі, фахівець по роботі з шокової травмою і залежностями.
  • Фахівець в області індивідуальної та сімейної психотерапії, а
    також терапії пар.

Навчальний план (модулі)

  1. Секс як необхідна умова душевного і психічного здоров'я людини. Сучасні методи вивчення інтимних відносин юнаків та дівчат, чоловіків і жінок.
  2. Сексуальний діапазон прийнятності. Статева конституція чи сексуальний темперамент. Ерогенні зони. Феромони. Сексуальне збудження. Мастурбація.
  3. Психосексуальний розвиток. Статева ідентифікація. Статеві ролі. Пробудження платонічного, еротичного та сексуального лібідо. Формування сексуальної орієнтації. Статеве виховання дітей та підлітків.
  4. Особливості жіночого оргазму. Чому жінки імітують оргазм? Сексуальні дисфункції у жінок: Алібідемія, Німфоманія, Аноргазмія, Вагінізм, Диспареунія
  5. Чоловіче здоров'я та сексуальне задоволення. Оргазм. Сексуальні розлади у чоловіків. Органічні та психогенні фактори порушення ерекції. Синдром тривожного очікування сексуальної невдачі. Передчасна еякуляція. Еротоманія. Коїтофобія.
  6. Інтимна життя підлітків і її зв'язок з сексуальними порушеннями дорослих людей. Загальні відомості про сексуальні дисгармониях, їх відмінності від девіацій, перверзий і статевих психопатій.
  7. Гендер та спектр ідентичностей. Трансгендерність. Сексуальні орієнтації: гетеросексуальність, гомосексуальність, бісексуальність, асексуальність. Сексуальна поведінка. Класифікація функціональних сексуальних порушень, напрямки та мішені психотерапевтичної роботи
  8. Сексуальна девіація. Порнозалежність. Вуайєризм. Фроттеризм. Сексвайфізм. Трансвестизм. Рольові ігри. Свінгерство.
  9. Сексуальні комплекси: Комплекс Мадонни та Блудниці або чому чоловіки зраджують. Донжуанізм. Комплекс лицаря та розпусника у жінок та багато іншого. Алгоритм встановлення контакту з клієнтом, формулювання його запиту, технологія проведення консультативної бесіди.
  10. Тілесні аспекти сексуальності. Робота з тілом. Агресія і сексуальність. Сексуальна травма і інцест. Робота з сексуальними фантазіями. Любовні трикутники, як відіграш несвідомих сценаріїв пари.
  11. Любов і секс як майданчик для відігрування порушень в ранніх об’єктних відносинах. Любовна і сексуальна залежності. Романтична любов як втеча від інтимності.
  12. Парафілії та перверсії. Садо-мазохістичні альянси. Заздрість та ненависть в любовних відносинах. Вплив психопатології на розвиток зрілих любовних відносин.
  13. Зрілі любовні і сексуальні відносини. Межі та час в любовних відносинах. Можливість порозуміння між чоловіками і жінками - реальність чи утопія?
  14. Психодинаміка любовних стосунків: мотивація вибору партнера; несвідомі конфлікти і механізми відносин; психосоматичне партнерство; криза інтимності; травма сепарації.
  15. Внутрішні обмеження фахівців, що знижують ефективність взаємодії з клієнтом, шляхи їх подолання. Поняття «норми» і патології в сексології та сексопатології. Цикл сексуальної взаємодії. Сексуальні диз’юнкції і дисфункції, методи корекції.
  16. Основні підходи до терапії сексуальних розладів. Психотерапевтична корекція сексуальних розладів. Принципи та методи психотерапії (групова, індивідуальна, інтегрована). Психотерапевтична корекція сексуальної дисгармонії сімейної пари.

Спеціальні знання в області сексології сьогодні необхідні кожному психологу та педагогу, адже саме психогенно зумовлені порушення сексуальної функції складають найбільшу частину всіх труднощів і невдач в інтимному житті людей, а основним методом їх лікування є психотерапія.

УМОВИ СЕРТИФІКАЦІЇ: участь у всіх модулях та практикумах, виконання домашніх завдань у повному обсязі, розробка і захист сертифікаційної роботи.